Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Klubhírek

Jól teljesítő szakosztályok

Sajtótéjékoztató

Forrás: Győr Plusz

Folyamatosan jól szerepelnek a Győri Atlétikai Club egyes szakosztályainak versenyzői a korosztályos viadalokon, így nem meglepő, hogy a klub múlt heti sajtótájékoztatóján is volt miről beszámolni. Az elmúlt időszakban a kerékpárosok, a birkózók remekeltek. A leány tornászok munkáját pedig a jövőben nem kisebb név, mint Fajkusz Csaba segíti majd.

Győrbe tette át székhelyét Fajkusz Csaba, korábbi olimpikon tornászunk, hogy a Győri Atlétikai Club leány tornászaival foglalkozzon. A korábban Linzben dolgozó tréner örömmel vetette bele magát a kemény munkába, és mint mondta, mindig arra vágyott, hogy hazatérhessen, így most nagyon boldog. Bár korábban nem igazán foglalkozott női tornászokkal, ez nem fog gondot okozni, állítja. A tornaelemek nagyon hasonlóak, mint a férfiaknál. A kihívás inkább a női lélek megfejtése lesz. Fajkusz Csaba, aki így már a Magyar Torna Szövetség alkalmazásában áll, már most több mint száz fiatallal készül.

 

A hosszú téli alapozás után a kerékpárosok versenyszezonja is elkezdődött. A felkészülés alatt több új bringás is csatlakozott Magyar László lelkes csapatához, akik már most hozzák az eredményeket. Több dobogós helyezés és érmek gazdagítják a szakosztály éremgyűjteményét. Magyar Gergő és Németh Csanád, csak két példa az aranyérmesek közül.

 

A bringások mellett a birkózók sem pihentek a „hideg” hónapok alatt. Az idei évben már hét megmérettetésen indultak a GYAC birkózói. Reznyák Máté és Gyurasits Máté eddig 100%-os teljesítményt nyújtottak. A februári területi bajnokságon mindketten fölényesen nyertek, illetve a Csehországban rendezett utánpótlás Grand Prix is. Rigó Balázs két versenyen is első lett, míg Csonka Csaba megnyerte a Jurisics-kupát. A junioroknál Maruzs Roland kiválóan kezdte az évet, ugyanis a kaposvári válogató versenyt megnyerte, illetve a Fekete Gyémánt Grand Prix-n, Dorogon harmadik lett, így bekerült a válogatott keretbe.

 Csizmadia Dóra

 Fotó: Marcali Gábor

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.