Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Klubhírek | Atlétika

Az U14, U16 területi atlétikai bajnokságának nyugati régiójában összesen 40 dobogós helyezést szereztek a GYAC sportolói, ezek között több extra teljesítmény is született.

40 győri érem 2 nap alatt 

Három alkalommal is csak győri versenyző állt a dobogón: U14 és U16 lány magasugrásban és U14 80 méteren is atlétáink hozták el az összes érmet. Ötösugrásban U14 és U16 korosztályban a fiúk és a lányok mezőnyében is győri versenyző állt a dobogó legfelső fokán. 

Az előző fordulóhoz hasonlóan ismét triplázni tudott Polgár Zsófia, aki ezúttal 80 és 300 méteren valamint távolugrásban sem talált legyőzőre.  Duplázni tudott Fekete Sára, aki 600 és 2000 méteren is nagy fölénnyel győzött, minkét versenyszámban új egyéni csúcsot futva. 

Távolugrásban és ötösugrásban is magabiztosan győzött az U16-os korosztályban Valacsai Zsolt. Mindhárom színű éremből gyűjtött egyet Sipos Veronika - 80 méter gáton fölényesen, új egyéni csúccsal ért célba, távolugrásban második, 80 méter síkon harmadik helyezést ért el. U16 korosztályban a fiúk között is győri volt a leggyorsabb gátfutó-Zemen Zalán személyében 100 méter gáton is győri aranyéremnek örülhettünk. 
Zalán két bronzérmét a pénteki napon nyerte, ekkor 100 méteren és távolugrásban is a harmadik legjobb volt. 

Holtversenyben lett területi bajnok magasugrásban Birtha Enikő Anna és Walczer Fanni Rita. Enikő emellett 80 méter gátfutásban új egyéni csúccsal lett második, Fanni pedig 1500 akadályon lett ezüstérmes.  Kereken 13 méterrel lett aranyérmes Tolnay Réka ötösugrásban, 80 méter síkon pedig klubtársa mögött a második leggyorsabb idővel ért célba. Az első fordulóhoz hasonlóan ismét győzött ötösugrásban Gottwald Ábel. Jól sikerült élete első 80 méteres gátfutása- itt a harmadik helyet szerezte meg. A két napos viadal alatt több alkalommal is előfordult, hogy csak győri versenyző állt a dobogón- ilyen volt az U14 magasugrás is ahol bajnok lett Felföldi Janka, második helyezést ért el holtversenyben Schmelczer Bodza Blanka és Lévai Lili. 

Bajnok lett ötösugrásban Boczonádi Bora., aki másnap távolugrásban második helyével szerzett értékes pontokat az országos döntőre. Első területi győzelmét szerezte Horváth Áron 100 méteren valamint Benkő Csanád súlylökésben és Ksúz Domonkos 300 méteren.Domonkos mögött szoros versenyben Balogh Benedek harmadik helyezett lett 300-on, csak úgy mint első nap 80 méteren. U16-ban Áron ugyanezen a távon új egyéni csúccsal a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Benkő Csanád diszkoszvetésben szerezte második érmét, ahol egy ezüstöt sikerült bezsebelnie. 

Gottwald Gergely második lett ötösugrásban. Bronzérmet szerzett Rádly Csongor magasugrásban, Váradi Erik súlylökésben, Nesztor-Martsa Emma kalapácsvetésben, Kálmán Lujza 600 méteren valamint Pálinkás Csanád kalapácsvetésben és súlylökésben. 

A versenyzőket Farkas Roland, Kiss Dániel, Pogány Mihály, Dombi Olivér és Kószás Kriszta készítette fel. 

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.